Tavelramar

En vacker bild säger mer än tusen ord är ett klassiskt citat. Men vad säger då en inramad bild? Enligt vår uppfattning är en snygg tavelram extremt viktigt för att ge en helhetskänsla till ett snyggt motiv. Istället för att bara fokusera på nya tapeter eller nytt golv tror vi att ett första (och billigare...) sätt är att fokusera på vad man faktiskt har på sina väggar och vad man kan göra bättre där. Ett populärt alternativ är att göra en personlig tavelvägg där du väljer ut matchande tavelramar som tillsammans med snygga motiv skapar en vacker helhet och ger ditt rum det där lilla extra. En snygg och genomtänkt tavelvägg passar i nästan alla rum oavsett om det är hallen, sovrummet eller vardagsrummet. Om fantasin tryter är ett alternativ att köpa färdigtrycka planscher, idag är utbudet nästan oändligt och det finns verkligen något för alla smaker.

Materialval:

En klassiker som har använts genom alla tider är fotoramar av trä som fortfarande idag är det populäraste alternativet. Ett annat vackert alternativ är aluminiumramar som har fördelen att ramens profil kan vara riktigt tunn vilket beror på att trä är ett starkare alternativ. Det billigaste alternativet är komposit som på lite avstånd (som man normalt betraktar ramar) ser riktigt bra ut men inte ger riktigt samma känsla. Vad man väljer är egentligen en smaksak. En billigare ram kan vara en fördel då man enklare kan slänga och byta ut när man har tröttnat.

Vilken färg?

I Sverige är svarta och vita tavelramar med en stilren profil helt dominerande och är en typ av ram som passar till nästan allt. Vi brukar dock rekommendera att man försöker hitta en komplement färg i bilden vars ton man har i åtanke när man väljer vilken ram man ska ha. Det gör så motivet hamnar i fokus och ramen blir en naturlig förlängning till motivet.

Populära storlekar

Dom två populäraste storlekarna är idag 50x70 cm respektive 70x100 cm. Men vilken storlek man ska ha beror helt på rummet och dess omgivningar. En till aspekt är också den bild man ska använda. I riktigt stora storlekar krävs en enorm bildkvalité.

Detaljbild på en tavelram

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)